WHO ( PERTUBUHAN KESIHATAN SEDUNIA)
Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menyatakan bahawa 80% serangan terhadappelbagai jenis penyakit adalah disebabkan keadaan tubuh yang berasid. Oleh itumedium tubuh yang berasid merupakan rumah selesa bagi bakteria ,virus &pelbagai kuman penyakit.
Sel-sel darah merah yang berasid melekat bersama dan menjadi gelap dan lekitserta menghalang pengaliran darah dengan lancar .
WHO merumuskan bahawa pH darah dan sel yang sehat adalahdiantara 7.5 dan 6.9. Medium berasid merupakan tempatpembiakan pelbagai jenis penyakit.
“SEL KANSER TIDAK AKAN AKTIF DALAM MEDIUM ALKALI”
(Asid Tempat Sesuai Segala Penyakit)
Dr Otto Heinrich Warburg1931, Penerima Penghargaan Nobel dalam Kimia Perubatan
pada tahun 1931
“JIKA KITA MENJEJAKI PUNCA ASAL SETIAP PENYAKIT, SIMPTOM DAN PENYAKIT ADALAH DISEBABKAN KEKURANGAN MINERAL. JIKA MINERAL TIDAK MENCUKUPI, SEMUA JENIS VITAMIN TIDAK DAPAT BERFUNGSI."
(Mineral Mengawal Kealkalian Darah)
Dr Linus Carl Pauling , Menerima Penghargaan Nobel dalam Kimia pada tahun 1954
"Banyak kajian melaporkan mengenai kesan pengambilan garam danrisiko beberapa jenis penyakit. Kajian terkini menunjukkan bahawa puncasebenar bukanlah kerana garam tetapi SODIUM”
(Sodium Bersifat Asid)
PUSAT PENYELIDIKAN DAN PERUBATAN SEDUNIA (WHO)
BADAN BERASID PUNCA SEGALA PENYAKIT
Keperluan Makanan dan Minuman Harian Anda.
"Sepatutnya Makanan & Minuman Yang Kita Ambil Seharian Adalah 20% Berasid & 80% Beralkali."
- Nasi.
- Daging.
- Roti.
- Mee.
- Biskut.
- Kuih muih.
- Makanan ringan.
- Kuning telur.
- Kekacang.
- Makanan laut.
MINUMAN BERASID
- Semua jenis kopi.
- Semua jenis minuman mengandungi air batu.
- Minuman berkarbonat ( bergas ).
- Ais krim.
- Minuman cordial.
- Teh.
- Air hujan.
MAKANAN BERALKALI
- Sayur-sayuran yang ditanam secara organik.
- Buah-buahan yang ditanam secara organik.
- Rumpai laut.
- Herbal.
- Putih telur.
MINUMAN BERALKALI
- Jus buah-buahan organic.
- Susu segar.
- Minuman berasaskan herba.
- Air zam-zam.
- Air Mineral ( pH 7.5 ke atas ).
Kenyataan : Dr. Regner Beng ( Pakar Kesihatan A.S )
Dr. Zhang Jia Rui ( Pakar Makanan Seimbang A.S )
"SEMEMANGNYA CARA PENGAMBILAN MAKANAN DAN MINUMAN SEHARIAN DI KALANGAN KITA ADALAH DALAM KEADAAN YANG TERBALIK 80% BERASID DAN 20% BERALKALI. DENGAN ITU KITA PERLU MENGAMBIL MAKANAN KESIHATAN YANG BERALKALI YANG BOLEH MENEUTRALKAN ASID BERULANG KALI DAN MEMPUNYAI TAHAP pH YANG TINGGI."
LANGKAH PENYELESAIAN PALING BIJAK
UBAH PENGGUNAAN GARAM KIMIA KEPADA GARAM ALKALI SEMULAJADI.
No comments:
Post a Comment